Presentaties van polymyalgia rheumatica bij oudere patienten - Lindeboom, Rianne; de Rooij, Sophia E.J.A.; van Munster, Barbara C. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
Bij de (zeer) oude patiënt is polymyalgia rheumatica (PMR) door de comorbiditeit nietaltijd eenvoudig en tijdig te herkennen. Door drie casus te beschrijven, laten we ziendat de diagnose PMR overwogen dient te worden bij een combinatie van symptomendie net anders zijn dan die passend bij de comorbiditeit van patiënt. PMR is een invaliderendeaandoening die goed te behandelen is met prednison. Doctors delay staattijdige en adequate behandeling vaak in de weg bij deze patiëntencategorie. Doortijdige en adequate behandeling kan worden voorkomen dat patiënten bijwerkingenvan pijnstilling ontwikkelen en mobiliteitsverlies oplopen.