Het concept succesvol ouder worden: onvoltooid of overbodig? - Marcoen, A. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
‘Succesvol ouder worden’, ‘successful aging’,‘vieillissement réussi’, ‘erfolgreiches Altern’.Daarover zijn in de voorbije halve eeuwtientallen boeken geschreven en honderdenwetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Entoch blijft het zoeken naar een sluitende definitie,getuige het themanummer dat The Gerontologist,het maandblad van de Gerontological Societyof America, er in het eerste nummer van 2015aan wijdde [1]. Dat precies dit tijdschrift deschijnwerper nu onderzoekend op het concept‘succesvol ouder worden’ richt, is geen toeval.