Signalementen 2015_6 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
oratieMedicijnen op maat en een aangepaste leefstijl mogelijk toekomstige remedie tegen alzheimerProf. dr. W.M. van der Flier. Het AlzheimermysterieproefschriftenHet effect van online communicatie op de sociale verbondenheid van ouderenEveline Hage. How can online communication enhance older adults’ social connectivity? Implementation and adoption issues,Rijksuniversiteit Groningen, 24 september 2015, 252 p, ISBN 978 90 3677 946 3.Door de It's LiFe! interventie gaan mensen met COPD of diabetes type 2 meer bewegenSanne van der Weegen. Get Moving! Self-management support using mobile technology. A monitoring and feedbacktool embedded in a counselling protocol to increase physical activity of patients with COPD or type 2 diabetes in primary care: theIt’s LiFe! study, 203 p, ISBN 978 94 6159 460 0.Renée Verwey. Get Moving! Self-management support using mobiletechnology. A counselling protocol extended with a web-based coaching system to promote physical activity in patients with COPDor type 2 diabetes in primary care: the It’s LiFe! study, 179 p, ISBN 978 94 6159 457 0.Type 2 diabetes is een risicofactor voor versnelde cognitieve achteruitgangPeggy Spauwen. Cognition and type 2 diabetes. The interplay of risk factors, Universiteit Maastricht, 23 september 2015, 161 p, ISBN 978 94 6295 344 4.Niet de narcose maar ontstekingsreacties mogelijke oorzaak van postoperatieve cognitieve disfunctie (POCD) bij ouderenIris Hovens. Characterizing Postoperative Cognitive Dysfunction in the Elderly, Rijksuniversiteit Groningen, 9 september 2015,259 p, ISBN 978 90 3678 065 0.Naar een beter antibioticabeleid in verpleeg- en verzorgingshuizenLaura van Buul. How to IMPACT antibiotic prescribing? A contribution to antibiotic stewardship in long-term care, Vrije Universiteit Amsterdam, 20 mei 2015, 166 p, ISBN 978 94 6295 095 5.Op weg naar een optimale vitamine D-status bij ouderenEvelien Sohl. Towards optimal vitamin D status. Determinants and consequences of vitamin D deficiency in the older population,Vrije Universiteit Amsterdam, 26 juni 2015, 216 p, ISBN 978 94 6108 971 7.Miniscule hersenschade voor het eerst duidelijk zichtbaar dankzij geavanceerde MRI-scansSusanne van Veluw. Microvascular brain pathology on high resolution MRI. Imaging the (in)visible, Universiteit Utrecht, 1 oktober 2015,235 p, ISBN 978 90 3936 377 5.Nieuwe kandidaat-biomarkers voor vroege alzheimerdiagnoseMarta Del Campo Milán. Novel biochemical signatures of early stages of Alzheimer’s disease, Vrije Universiteit Amsterdam, 19 juni 2015, 236 p, ISBN 978 94 6295 179 2.Ziekenhuisopname is voor veel ouderen aangrijpende gebeurtenisHanneke van der Meide. Why frailty needs vulnerability. A care ethical study into the lived experiences of older hospital patients, Universiteit Tilburg, 6 mei 2015, 189 p.Langer zelfstandig wonen: het dagelijks leven van ouderen in stadswijkenDebbie Lager. Perspectives on ageing in place. Older adults’ experiences of every day life in urban neighbourhoods, Rijksuniversiteit Groningen, 1 oktober 2015, 148 p, ISBN 978 90 3678 037 7.Zorginnovatiecentrum (ZIC): leren op de werkplek in een intramurale ouderenzorgorganisatieMiranda Snoeren. Working = Learning. A complexity approach to workplace learning within residential care for older people, Vrije Universiteit Amsterdam, 1 juli 2015, 229 p, ISBN 978 94 6299 093 7.