Nieuwe redacteur - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2014)
In de redactievergadering van 22 augustus 2014 is mevrouw dr. Daisy Janssen benoemd tot redacteur van het Tijdschrift voorGerontologie en Geriatrie. Daisy Janssen studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht en volgde de opleiding totspecialist ouderengeneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2012 promoveerde zij cum laude aan deUniversiteit Maastricht op een proefschrift naar de palliatieve zorgbehoeften van patiënten met gevorderd COPD, hartfalen ofnierfalen. Op dit moment werkt ze als specialist ouderengeneeskunde in CIRO+ in Horn en als coördinator onderzoek bij hetExpertisecentrum Palliatieve Zorg Maastricht. Als specialist ouderengeneeskunde houdt ze zich vooral bezig met de zorg voorpatiënten met gevorderd chronisch longfalen. Daarnaast begeleidt ze verschillende promovendi die zich bezig houden methet verder begrijpen van de behoeften van patiënten met COPD en het aanpassen van de zorg aan de behoeften van dezepatiënten. Als coördinator onderzoek werkt ze binnen het Expertisecentrum Palliatieve Zorg aan de verdere ontwikkeling vanonderzoek binnen de palliatieve zorg. In de redactie van het TGG zijn haar voornaamste aandachtsgebieden: palliatieve zorg,gerontorevalidatie, anticiperende zorgplanning en chronisch orgaanfalen.