Signalementen 2019/1 - Redactiebureau, Redactiebureau (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2019)
proefschriftenToegang tot (passend) formeel zorgaanbod bij dementie vaak probleemLiselot Kerpershoek. Access to formal dementia care. A European perspective, Universiteit Maastricht, 7 december 2018, 174 p, ISBN 978 94 9301 491 6.Psychologische en neurobiologische factoren dragen samen bij tot het ontstaan van psychose op late leeftijdLies Van Assche. The psychology and neurobiology of late onset psychosis. KU Leuven, 13 november 2018, 303p.Depressie bij ouderen vaak niet herkend en dus onderbehandeldEveline Janssen. Depression in the elderly: focus on high risk groups, Universiteit Maastricht, 10 januari 2019, 174 p, ISBN 978 94 6380 131 7.Meer aandacht voor zorg in de chronische fase na een beroerte noodzakelijkHenk Arwert. The long term consequences of stroke, Universiteit Leiden, 4 december 2018, 204 p, ISBN 978 90 9031 315 3. Betere medicatiebeoordeling leidt (nog) niet tot positief effect op de gezondheid of kwaliteit van levenFloor Willeboordse. Optimizing medication reviews in primary care, Vrije Universiteit Amsterdam, 16 november 2018, 265 p, ISBN 978 94 6122 512 2.De complexe pathofysiologische relatie tussen hart en hersenenSimin Mahin Rad. Role of cardiac biomarkers in cognitive impairment and functional decline, Universiteit Leiden, 29 november 2018, 172 p, ISBN 978 9493 014 04 6.Zoektocht naar vroege MRI-markers van alzheimerLaura de Jong. Ventral striatal atrophy in Alzheimer’s disease: Exploring a potential new imaging marker for early dementia, Universiteit Leiden, 11 december 2018, 194 p, ISBN 978 94 6361 199 2.MRI en histologische studies ten bate van vroege detectie van alzheimerSara van Duijn. MRI and histologic studies on early markers of Alzheimer’s disease, Universiteit Leiden, 10 oktober 2018, 169 p.