Discussiedossier Kolonialisme en racisme: een reactie - Breman, Jan (TSEG - The Low Countries Journal of Social and Economic History, 2022)
De bespreking van mijn boek over kolonialisme en racisme in een forum discussie eind vorig jaar op het IISG heeft een schriftelijke neerslag gekregen waarvoor ik de leden van het panel op de bijeenkomst erkentelijk ben. Zij waren in hun commentaar aan een limiet naar omvang gebonden en ook dit weerwoord is aan begrenzing onderhevig. Niet alleen naar lengte maar eveneens, met het oog op voorgenomen plaatsing, in tijd. Hun doordachte kanttekeningen vergen grondiger beschouwing en uitweiding dan een beknopt antwoord toestaat. Naar ik hoop is onze wisseling van mening het begin van een voortgaande discussie.