Jan Tinbergen, een econoom op zoek naar vrede: Een discussie: Reactie van de auteur - Dekker, Erwin (TSEG - The Low Countries Journal of Social and Economic History, 2023)
De belangrijkste nalatenschap van Tinbergen zijn expertise-instituten zoals het Centraal Planbureau, haar zusterorganisaties in bijvoorbeeld Turkije en Indonesië, en zoals ik in mijn boek laat zien ook binnen internationale organisaties zoals de VN en het IMF. Dat wil niet zeggen dat socialistische idealen niet leidend waren Jan Tinbergen, maar wel dat zijn invloed op het institutionele vlak een stuk groter is geweest.