Inleiding ‘Het androcentrisme voorbij? 25 jaar gender en sociale geschiedenis’ - Dijkman, Jessica; Greefs, Hilde (TSEG - The Low Countries Journal of Social and Economic History, 2020)
Op 30 november 2018 nam Ad Knotter afscheid als directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en hoogleraar in de vergelijkende regionale geschiedenis aan de Universiteit Maastricht. Naar aanleiding van zijn afscheid werd een symposium georganiseerd onder de titel ‘Veel bijgeleerd …? Of: zijn wij het androcentrisme in de geschiedschrijving voorbij?’ Dit themanummer van TSEG presenteert, naast een bewerkte versie van de afscheidsrede van Ad Knotter, drie bijdragen aan dit symposium.