Teamcoaching in het Hoger Onderwijs: Help studententeams floreren! - Purnot, Fréderique; Frijns, Tom; van Nieuwenhuizen, André (Tijdschrift voor Hoger Onderwijs, 2022)
In het Hoger Onderwijs vragen we studenten om voortdurend samen te werken. Succes is echter niet gegarandeerd als we studenten in teams laten werken zonder verdere begeleiding. Er is meer voor nodig om studenten écht goed te laten samenwerken. Onderzocht is of de inzet van teamcoaching aan de hand van de Team Diagnostic Survey (TDS) het functioneren van studententeams en (dientengevolge) de behaalde resultaten bevordert.