Het innovatief vermogen van scholen in het basisonderwijs: een tweede vooronderzoekF. Geijsel, R. van den Berg, P. SleegersScholen zullen steeds meer verantwoordelijk-heid gaan dragen voor hun eigen toekomst. Indit kader is het zinvol om na te gaan welke po-tenties en mogelijkheden scholen hebben ominnovaties en met name grootschalige, te reali-seren. Hiertoe Is een strategie voor onderzoeknaar het innovatief vermogen van scholen op-gezet.In een eerdere publikatie in dit tijdschriftwerd verslag gedaan van het eerste vooronder-zoek dat in het voortgezet onderwijs heeftplaatsgevonden. Dit onderzoek heeft geleid toteen eerste conceptueel model van innovatiefvermogen.

Auteurs

  • F. Geijsel
  • R. Berg den van
  • P. Sleegers

Samenvatting

Scholen zullen steeds meer verantwoordelijkheid gaan dragen voor hun eigen toekomst. Indit kader is het zinvol om na te gaan welke potenties en mogelijkheden scholen hebben ominnovaties en met name grootschalige, te realiseren. Hiertoe Is een strategie voor onderzoeknaar het innovatief vermogen van scholen opgezet.In een eerdere publikatie in dit tijdschriftwerd verslag gedaan van het eerste vooronderzoek dat in het voortgezet onderwijs heeftplaatsgevonden. Dit onderzoek heeft geleid toteen eerste conceptueel model van innovatiefvermogen.

Downloads

Gepubliceerd

2023-06-13

Nummer

Sectie

Artikel

Citeerhulp

Het innovatief vermogen van scholen in het basisonderwijs: een tweede vooronderzoekF. Geijsel, R. van den Berg, P. SleegersScholen zullen steeds meer verantwoordelijk-heid gaan dragen voor hun eigen toekomst. Indit kader is het zinvol om na te gaan welke po-tenties en mogelijkheden scholen hebben ominnovaties en met name grootschalige, te reali-seren. Hiertoe Is een strategie voor onderzoeknaar het innovatief vermogen van scholen op-gezet.In een eerdere publikatie in dit tijdschriftwerd verslag gedaan van het eerste vooronder-zoek dat in het voortgezet onderwijs heeftplaatsgevonden. Dit onderzoek heeft geleid toteen eerste conceptueel model van innovatiefvermogen. (2023). Pedagogische Studiën, 73(1). https://testplatform.openjournals.nl/pedagogischestudien/article/view/15022