Schoolbesturen en de vrijheid van onderwijs. Bestuurlijke en organisatorische factoren van invloed op de benutting van beleidsruimte door bijzondere schoolbesturen.

Auteurs

  • J.F.A. Braster
  • J.J.A. Tacq

Samenvatting

De vragen die Van Esch in zijn proefschriftprobeert te beantwoorden zijn (samengevat) de volgende: (1) welke beleidsvrijheid hebben schoolbesturen, (2) in hoeverre maken besturen gebruik vandeze vrijheid, en (3) in hoeverre kunnen verschillenin gebruik worden verklaard? Deze onderzoeksvragen worden in de hoofdstukken vijf en zes beantwoord. In deze twee hoofdstukken worden achtereenvolgens de resultaten gepresentecerd van eentiental gevalsstudies en van een surveyonderzoekonder 390 schoolbesturen, terwijl in het zevende enlaatste hoofdstuk de belangrijkste conclusies vanhet onderzoek nog eens op een rijtje worden gezet.

Downloads

Gepubliceerd

2023-08-15

Nummer

Sectie

Artikel

Citeerhulp

Schoolbesturen en de vrijheid van onderwijs. Bestuurlijke en organisatorische factoren van invloed op de benutting van beleidsruimte door bijzondere schoolbesturen. (2023). Pedagogische Studiën, 66(5). https://testplatform.openjournals.nl/pedagogischestudien/article/view/15437