Zo vader - zo zoon, zo moeder - zo dochter? Vergelijkende analyses naar de processen van statusverwerving en onderwijsmohiliteit in Nederland, Hongarije en Polen.

Auteurs

  • P. Junghliilh

Samenvatting

In het onderzoeksverslag gaat do aandacht voornamelijk uit naar de aard en vergelijkbaarheid vande beschikbare data, naar de bruikbaarheid vananalysetechnieken en iets minder naar dc matewaarin bevindingen die uit onderscheiden analysesstammen, met elkaar in overeenstemming zijn. Wathet eerste punt betreft, de gebruikte data, wreektzich vooral de manier waarop in Nederland wordtomgesprongen met de kodering van beroepen enopleidingen. Perschars pleidooi om voortaan koderingen te gebruiken die corresponderen met internationaal gebruikelijke systemen, is niettemin watsnel: behalve de internationale vergelijkbaarheidzou ook de validiteit en dc gebruiksvriendelijkheidvan die Nederlandse coderingen wel wat aandachtkunnen verdragen.

Downloads

Gepubliceerd

2023-08-16

Nummer

Sectie

Artikel

Citeerhulp

Zo vader - zo zoon, zo moeder - zo dochter? Vergelijkende analyses naar de processen van statusverwerving en onderwijsmohiliteit in Nederland, Hongarije en Polen. (2023). Pedagogische Studiën, 65(5). https://testplatform.openjournals.nl/pedagogischestudien/article/view/15497