Een vergelijking tussen enkele attituden van studenten aan wel en niet geherstructureerde dagopleidingen voor leraren t.b.o.

Auteurs

  • J.L. Bil de
  • J.W. Cornet
  • G. Kanselaar
  • J.P. Wijlen van

Samenvatting

In de opleiding van leraren voor het lager technischonderwijs is men sinds enkele jaren bezig metherstructureringen die beogen aan te sluiten en voorte bereiden op ontwikkelingen in het beroepsonderwijs. Een belangrijke intentie van deze herstructurering is het doel te komen tot een integratie van devaktechnische en de onderwijskundige opleiding vana.s. leraren. De geïntegreerde vaktechnische en onderwijskundige opleiding leidt bij de onderzochte groepwaarschijnlijk tot een opvatting over het leerstofgebied algemene techniek die meer beroepsvoorbereidend en minder algemeen vormend is invergelijking met twee van de drie niet geherstructureerde opleidingen.

Downloads

Gepubliceerd

2023-08-16

Nummer

Sectie

Artikel

Citeerhulp

Een vergelijking tussen enkele attituden van studenten aan wel en niet geherstructureerde dagopleidingen voor leraren t.b.o. (2023). Pedagogische Studiën, 55(2). https://testplatform.openjournals.nl/pedagogischestudien/article/view/16311